Gastvrije zorg in een gastvrij ontwerp

Van harte welkom op woensdag 26 november 2014

Woensdag 26 november 2014 van 13:30 tot 18:30
Sittard-Geleen, Nederland

In ziekenhuizen en woonzorgcentra staan zorg en efficiëntie centraal. Een gemedicaliseerde omgeving verzoenen met de behoefte aan een ‘thuis’ bij oudere bewoners blijkt in praktijk een bijzonder moeilijke opgave. Ervaar in ons seminarie hoe écht gastvrije zorg een enorme meerwaarde betekent voor het geluksgevoel en de levenskwaliteit van oudere ‘klanten’.

Kees Theeuwes, directeur van woonzorgcentrum Padua in Tilburg, heeft een passie voor gastvrijheid en heeft dit met succes naar de praktijk vertaald. Padua is onder zijn beleid getransformeerd naar het woonzorgcentrum waar je zelf ook graag zou wonen. Het woonzorgcentrum ontving hiervoor zowel in 2009 als in 2012 de Gastvrijheidszorg Award.

In 2013 werd in Nederland het keurmerk ‘Seniorvriendelijk Ziekenhuis’ in het leven geroepen. Herbert Habets, adviseur in de expertcommissie Seniorvriendelijk Ziekenhuis, komt het keurmerk toelichten aan de hand van enkele boeiende best practices.

Voor dit seminarie gaan we gluren bij de buren: met Orbis Medisch Centrum in Sittard werd door Bonnema Architecten het ziekenhuis van de 21e eeuw gebouwd, helemaal op maat van de patiënt van de toekomst. Het ziekenhuis draagt haar seniorvriendelijk beleid hoog in het vaandel en gastvrijheid en zorg gaan er hand in hand. We gunnen u een unieke blik achter de schermen.

Laat u inspireren!

Programma

13u30 Ontvangst in Orbis Medisch Centrum (OMC) met rondleiding in het ziekenhuis door architect Jan van der Leij, projectleider Peter Hoeksma en architect Gerrie de Bruin van BètHa architecten en vastgoedmanager Leon Rijkx van Orbis.
15u00 Leon Rijkx, vastgoedmanager OMC
– Welkom en korte voorstelling van OMC: ziekenhuis van de 21e eeuw
15u15 Anneleen Vandenberk, Kenniscentrum 60plus
– Uitdagingen voor Wonen na 60: onderzoek bij 3.000 senioren
15u45 Herbert Habets, verpleegkundige geriatrie / verplegingswetenschapper OMC, Seniordocent Zuydhogeschool Heerlen en adviseur in de expertcommissie ‘Seniorvriendelijk Ziekenhuis’
– OMC en mevrouw Duchateaux: een nieuw ziekenhuis en een oude dame
16u15 Kees Theeuwes, directeur woonzorgcentrum Padua in Tilburg
– Gastvrije zorg op maat van onze bewoners
17u00 Afsluitende drink en netwerkmoment

Deelname is gratis. Het aantal plaatsen is beperkt.

Doelgroep: architecten, steden en gemeenten, OCMW’s, zorggroepen, projectontwikkelaars, e.a.
Locatie: Dr. H. van der Hoffplein 1, 6162 BG Sittard-Geleen, NL